Október 25-én volt az idei (hatodik éve megrendezett) Gombanap a Székely Nemzeti Múzeumban, mely sugásfürdői túrával kezdődött majd a már szokásos programmal folytatódott: gomba- és gombás kiállítással az emeleten, majd előadások, verseny.

Az idei téma: pereszkék. A program 8.45 órakor gombásztúrával kezdődött Sugás­fürdőn. 14.30-tól a Szent György Pince vendéglő gombaspecialitásokat árult (rókagombával, nyári és homoki fehér szarvasgombával készültek), 15,15-től volt a rendezvény megnyitója a múzeumban. Gombás szalvéták és játékok kiállítását lehetett megtekinteni. Kiselőadások hangzottak el: Gyakoribb, érdekesebb pereszkék vidékünkön (Szász Balázs, Puskás Attila), Pereszkék a magyar néphagyományban (Zsigmond Győző). Gombaismereti vetélkedő ugyancsak volt V–VIII. osztályos tanulóknak (benevezés a helyszínen; forgatókönyv: Zsigmond Győző; játékvezető: Demeter Éva. Különféle kisgyerekeknek szóló foglalkozások is voltak múzeumi munkatársaink közreműködésével (viaszgomba, gombapárna készítése varrás nélkül és gombás gyapjúmese).

Társszervező: Székely Nemzeti Múzeum. Támogatóink voltak: Dália kft., Park Vendéglő, Sebago Mob kft., Szent György Pince és mások, köszönjük a segítséget mindenkinek.

Képek a csatolmány listában.

Previous Post Next Post

Back to top