Jövő évi gombásztáborunkat július 10-15. közt tartjuk az udvarhelyszéki (Hargita megyei) Székelyvarságon, hol több panzió adna szállást nekünk és a kultúrház alkalmas lenne különféle programjaink lebonyolításához, nem beszélve a környékről, hova túrázni megyünk majd (főleg a Görgényi-havasok meg a Hargita erdeibe). Szívesen látunk lehetőleg kocsival jövőket, mert az autó segít majd minket túrázni minden irányba. Irányár: 160 euró. Az ár fedezi a szállást (többnyire kétágyas saját vagy közös fürdőszobás lakrészekben) 5 éjszakára és a teljes ellátást (reggeli, ebéd, vacsora, 12-én csak vacsora, 17-én csak reggeli). LKG-tagoknak, tiszteletbeli tagoknak kedvezmény jár.

A bejelentkezés, illetve az előlegfizetés (50 euró, mely nem jár vissza!) sorrendje számít túljelentkezés esetén (általában januárban be szoktak már telni helyeink!). Határidő: 2020. március 30. Aki teheti, látogasson el hozzánk.

A Varság és vidéke erdei-mezői számos florisztikai, mikológiai kincsét kínálja az érdeklődőknek, akik a tudományos munka mellett ellátogathatnak a közeli vízeséshez, a Libán-tetőre, a Zeteváraljai víztárolóhoz, Székelyudvarhelyre, Hargitafürdőre, Korondra, Parajdra, Szovátára, a a gyergyószárhegyi Lázár kastélyhoz is akár. Erre próbáljunk tehát szétnézni, gombászni, tudva, hogy itt hagyományosan jól készítenek meg viszonylag sokféle gombát, köztük olyanokat is, melyeket máshol nem vagy alig ismernek. Részletek felől a fent megadott telefonszámon, illetve e-mailen kell érdeklődni.

A László Kálmán Gombászegyesület elnöksége

Previous Post Next Post

Back to top