Kedves Gombásztársak!

Reméljük, hogy jövő évben gond nélkül meglehet táborunk immár Vargyason. Honlapunkon is meghirdetjük ezen eseményt, bár meghívásos alapon lehet jönni az augusztus 8-13. között rendezendő táborunkba. Tehát lehet kérni meghívót, s ha lesz még üres hely, fogadhatunk új táborozó...

A László Kálmán Gombászegyesület, a Kónya Ádám Művelődési Ház és a Székely Nemzeti Múzeum szervezésében szeptember 30-án, szombaton hagyományos gombanapot tartanak a Kónya Ádám Művelődési Házban, melyre szeretettel várnak minden természetkedvelő családot. Az idei téma: Városi gombák. Gombák Sepsiszentgyörgyön és környékén.

A program 9.55 órakor kezdődik sugásfürdői gombásztúrával, melyen szakavatott vezetők segítenek felismerni az ehető és mérgező gombákat (rossz idő esetén elmarad a túra). Túravezető: Zoltán Sándor. Gyülekező a sepsiszentgyörgyi belvárosi buszmegállóban, a Művészeti Népiskola előtt. A túra végeztével az érdeklődők megtekinthetik az Erzsébet parkbeli gombás plakátot.

Az LKG 24. országos s országközi gombásztábora és mikológiai-etnomikológiai konferenciája.

Idén augusztus 10–15. között került sor az eseményre a Délhegy alatt, Gyergyócsomafalván, mintegy 80 hazai és anyaországi (négy generációt képviselő) részvevővel.

Tábori csoportkép. Fotó: Márkodi Ernő

Március 30-án bevezetőben idéni gombásztáborunk helyszínének képes bemutatása történik meg, majd Zsigmond Győző kiselőadása következik Tavaszi gombáinkról címmel a Puskás Tivadar Líceumban 18,30-tól.

Március 16-án bevezetőben tavalyi gombásztáborunk képes bemutatása történik meg, majd kiselőadás következik (sorozat harmadik része) Gomba és hagyomány, gomba és tudomány címmel (ZsGy) a Puskás Tivadar Líceumban 18,30-tól.

Március 6-án bevezetőben tavalyi gombásztáborunk képes bemutatása történik meg, majd kiselőadás következik (sorozat második része) Gomba és hagyomány, gomba és tudomány címmel (ZsGy) a Puskás Tivadar Líceumban 19,00 órától.

Back to top