Frissítés: A megnőtt árak miatt irányáraink jelenleg: 170-240 euró! Ha valaki ezek után meggondolta magát, jelezze (legyen szíves) mielőbb e-mailben címünkre vagy telefonon.

Kedves Gombásztársak!

Reméljük, hogy jövő évben gond nélkül meglehet táborunk immár a Belényes melletti Magyarremetén. Honlapunkon is meghirdetjük ezen eseményt, meghívásos alapon lehet jönni a július 15-20. között rendezendő táborunkba.

Legkésőbb október 15-ig jelezd bejelentkezésed, ha ez megjön, menni fog még az idén a meghívó, ha fogadni tudunk, illetve a jelzés, hogy esetleg máskor lehetsz résztvevője táborunknak. A helyek száma korlátozott, ezért is ez az eljárás.

Aki előadást tartana, jelezze mielőbb, s majd küldje meg, láthassuk, hogy időben mennyi, s be tudjuk-e tenni már alakuló programunkba.

Megadunk rövid ismertetést a faluról, honnan gyalog is jókat lehet majd gombászni, kirándulni, bár többnyire kocsival megközelíthető helyekről indulnak majd a túrák.

Gombasavanyúság-versenyt ezúttal is tartanánk, tehát várjuk, hogy a résztvevők hozzanak ilyet magukkal, ha tehetik.

Anyaországi társainkat elsősorban, másodsorban az ittenieket arra kérjük, hozzanak akár eladásra is gombás mostanában megjelent kiadványokat.

Irányár 160-200 euró (a kemping, illetve a panzió esetében), tagjainknak valószínűleg lesz kedvezmény, de másoknak is a majdan megnyert pályázatoktól függően.

A szálláshelyek kényelme, jellege különböző, lesz drágább és olcsóbb megoldás, a döntést a szervezők hozzák meg, de kérjük annak jelzését, hogy ki milyen szálláshelyet igényelne, megadjuk a választási lehetőségeket, melyek elvben léteznek csupán egyelőre, ugyanis csak egyeztetést követően hozzák meg döntésüket a szervezők. Kéne rangsorolni, hogy mely lehetőségek elfogadása jöhet számításba.

Íme miből lehet (legalábbis elvileg) választani, s jó lenne több elfogadhatónak tartottat megjelölni a válaszlevélben:

  1. A kemping területe 1 hektáros, ezen a részen van 13 kempingfaház és egy kétszobás kulcsosház saját fürdőszobával. Minden faházban van egy franciaágy és két db. egyszemélyes ágy. Ágyneműhuzatot kapnak a recepción, s azt itt fel és le kell majd húzni a vendégnek.Törülközőt hozni kell. Ezekhez a faházakhoz közös kultúrált tiszta kempingvizesblokk tartozik, ezeket tudják használni azok is, akik esetleg sátorral érkeznek (hely max. két sátor számára van!). A kempingben konyahasználatra is van hozzáférése mindenkinek. Két nagy hűtőszekrény és egy fagyasztó is van. A mikró, gáztűzhely, mosogatókagyló előírásnak megfelelő. 30-40 hely van tehát itt.

  2. PANZIÓ Ez már komfortosabb, igényesebb kategória. Kb. 400 méterre van a kempingtől. Itt lesz az étkezés is mindenkinek. Akik igényesebbek, valószínűleg ezt fogják választani. A panziós szálláson fel van húzva az ágynemű és törülköző is van, nem kell hozni semmit.

    A/ A panzió épületében van 5 szoba max. 13 személy részére. Továbbá: B/ 6 db. saját fürdőszobás hőszigetelt faház. mindegyik faházban van egy franciaágy és két db egyszemélyes ágy. Min. 12 személy számára tehát. C/ Új építésű kétszobás faházból van 4 db. S ebből 2 konyhával felszerelt, másik kettő pedig konyha nélküli. Mindegyik kétszobás faház egyik szobájában van egy franciaágy, a másik szobájában pedig két db. egyszemélyes ágy. Min. 16 személy számára tehát.

Lehet kérni bármely szálláshely esetében, hogy csak két személy legyen egy szobában, illetve faházban napi 5-10 euró felár elfogadása esetében. Összesen kb. 60-70 személyt tudunk fogadni 2022-es 23. gombász-táborunkba, konferenciánkra.

Az étkezés félpanziós, tehát reggeli + kétfogásos vacsora naponta.

A részvételi díj, az ár nagyon is irányár, sajnos már megkezdődött az elég nagy arányú infláció, a drágulás Romániában…

Röviden írok a továbbiakban a faluról, a helyszínről , s megadok előbb egy linket, melyen kisfilm tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=T4RogAlSRHI

Magyarremete a bihari hegyek lábánál a Fekete-Körös völgyében fekszik Belényestől 10 km–re észak irányban. Kb 50 %-ban még magyar lakta település, Árpád-kori templommal. Környékbeli látványosság például a mézgedi, a rosiai barlang, valamint a Medve-barlang (Kiskoh mellett)…

Egészséget kívánva, várjuk a visszajelzéseket, az LKG-tábort szervezők nevében: Zsigmond Győző

Articolul anterior Următorul articol

Back to top