Idéni táborunkra minden hely betelt! Köszönjük a rendkívüli érdeklődést!

Jövő évi gombásztáborunkat augusztus 18-23. közt tartjuk a Keleti-Kárpátok déli részén. Az Istvána szállóban, panzióban, melyhez faházikók is tartoznak, s hol erdős-hegyes-dombos környezet vár minket és remélhetőleg legalább annyi gomba, mint tavaly. Szívesen látunk lehetőleg kocsival jövőket. Irányár: 150 euró. Az ár fedezi a szállást (többnyire kétágyas fürdőszobás lakrészekben) 5 éjszakára és a teljes ellátást (reggeli, ebéd, vacsora, 18-án csak vacsora, 23-án csak reggeli). 120 euróért faházikókban biztosítunk szállást. LKG-tagoknak, tiszteletbeli tagoknak kedvezmény jár.

A bejelentkezés, illetve az előlegfizetés sorrendje számít túljelentkezés esetén (általában január-februárban be szoktak már telni helyeink). Határidő: 2017. május 10. Aki teheti, látogasson el hozzánk.

Kovászna és Hargita megye pedig természetközeli erdeinek számos florisztikai, mikológiai kincsét kínálja az érdeklődőknek, akik a tudományos munka mellett ellátogathatnak a közeli Szent Anna-tóhoz s Mohoshoz vagy Kovászna meg Tusnád fürdővárosokba, a céhes városba: Kézdivásárhelyre, a Székely Nemzeti Múzeum városába: Sepsiszentgyörgyre, a legnagyobb egykori szász városba (Brassóba), de Törcsvárra, s akár a Békási-szorosba, a Gyilkos-tóhoz is például. E vidéken próbáljunk tehát szétnézni, gombászni, tudva, hogy erre hagyományosan jól készítenek meg viszonylag sokféle gombát, köztük olyanokat is, melyeket máshol nem vagy alig ismernek. Részletek felől a fent megadott telefonszámon, illetve e-mailen kell érdeklődni. Támogatottság esetén a költségekből – a lehetőségekhez mérten – valamennyit visszatérítünk.

A László Kálmán Gombászegyesület elnöksége

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

Back to top